16 nov Speeddating för traders

Business people in a meeting at the office

Speeddating har säkert alla hört talas om. En kompis till mig är ansvarig för ett projekt som heter Maxa Malmö. Det bygger på samma princips, det vill säga att investerare och entreprenörer/innovatörer träffas i en lokal och får fem minuter på sig att presentera sin idé. Det här konceptet har blivit sanslöst populärt och både investorer och entreprenörer står i kö för att få vara med på det här eventet.

En sak som slog mig är om man skulle kunna gjort något liknande i trading fast där skulle det vara trades som speeddejtade andra traders. Detta är bara en vild idé och jag har ingen aning om det skulle finnas något intresse för detta. Men tanken är intressant.

Här finns flera aspekter i detta som jag kan se:

  • Många traders känner sig ensamma i sin trading. Speeddatingen skulle kunna skapa nya kontaktytor mot andra likasinnade
  • När en trader berättar om hur han trejdar så får man själv idéer som man själv kanske aldrig kommit på

 

Möjligen är detta en vild idé men jag har fått lite självförtroende när det gäller galna idéer. Hösten 2012 kom jag på att man kanske skulle kunna göra en modern variant av Turtleprojektet över internet. Alla skakade på huvudet och sa att det inte var möjligt. Men det var möjligt och nu har vi två grupper parallellt till och med.

Jag ska fundera vidare på speeddatingkonceptet. Finns det någon där ute om är lika galen som jag som har något att addera till detta får ni gärna maila mig på lars.hansson@minbors.se