12 nov – Aktieklubb för tjejer på facebook

Christina Engelen

Ibland har man fel!

Ibland har man fel och ibland har man väldigt mycket fel. Jag kan bara konstatera att detta är ett sådant tillfälle för min del.

Christina Engelen startade en facebookgrupp som riktade sig mot tjejer och aktiehandel. Bakgrunden till detta var att hon inte kände att hon togs på allvar när det gällde aktier och aktiehandel. Detta var männens värld.

Christina och jag har haft en hel del korrespondens på facebook avseende detta och när hon startade denna grupp sade jag till henne att jag inte kunde förstå att det skulle finnas ett behov för en sådan grupp. Anledningen till att jag inte tyckte detta var för att jag hade en mamma som var helt galen i aktier, det var nästan det enda hon pratade om när vi var hemma. Det var ingen i vår omgivning som tyckte att det var något konstigt med detta.

När Christina skrev till mig på facebook om sin grupp kunde jag över huvud taget inte se behovet baserat på min bakgrund och min mamma. Men oj vad fel jag har fått!!!

När jag chattade med Christina igår kväll så var gruppen uppe i 1922 medlemmar.

Apples iPhone blev en dundersucce på grund av att den fyllde ett behov som de flesta ansåg vara mycket värdefullt. Anledningen till att denna grupp har blivit så stor är för att den fyller ett behov.

 

ST3 och tjejer

I ST3 har vi som mest haft 15 kvinnor av 60 deltagare men det är lite för lite procentuellt för att det ska gå att se vilka skillnader det finns på kvinnors kontra mäns problem och agerande i aktiemarknaden. En dröm hade varit att ha 50/50 kvinnor och män för att med statistiskt säkerhet kunna fastställa vilka skillnader det finns mellan kvinnor och mäns agerande och tänk i aktiehandel. Vi får se hur många kvinnor vi kommer upp i till 2016 års grupp men oj vad spännande det hade varit om vi kom nära 50%-nivån.

Att jag hade väldigt fel i min behovsanalys om denna facebookgrupp behöver man knappast göra någon djuplodad analys på för att förstå. Men jag är inte först i att inte förstå potentialen i nya saker.

  • Internet var en dagslända enligt Bill Gates
  • Världens behov av datorer var max fem

Exemplen kan göras många. Men för en trader bör det vara mindre svårt att erkänna att man haft fel. I trading har man fel mer eller mindre hela tiden men  det stora tricket är att snabbt kunna inse att man haft det och gå vidare till den situation som uppstått för tillfället.

 

Grattis Christina!

Man ska göra det man tror på och den här gruppen visar verkligen hur rätt detta är. Jag tycker det är en fantastiskt utveckling på något som alltid börjar som en tanke och ett potentiellt behov att fylla.

Stort grattis till dig Christina!

Skrivet av Lars Hansson