10 nov – ST3 igår

ST3-logga v2

Igår presenterade Stefan tradingsystemet för att gå kort i en bearmarknad. Men han började med att visa varför det är så svårt att gå kort i aktier både i en bull- och bearmarknad. Framför allt är det instabiliteten som blir påtaglig när man tittar på att trejda en bearmarknad och speciellt att gå kort i den.

Men en bearmarknad bygger på gruppessimism om framtiden och traders säljer av i panik vilket skapar tvära kast.

Hopp och förtvivlan avlöser varandra.

Minsta positiva halmstrå gör att marknaden rusar rakt upp för att sedan återigen falla handlöst. Detta gör att man måste agera på mer extrema händelser i en bearmarknad än i en bullmarknad. Ska man dessutom gå kort måste kraven vara extra tuffa.

Men edgarna i de korta trades man tar är ofta bra just på grund av att volatiliteten är stor.

Jag tyckte att det var en bra och framför allt en intressant presentation som Stefan hade igår och det märktes också på kommentarerna i chatten. I chatten kan man både direkt och indirekt märka vad deltagarna tycker. Är det stiltje så har de somnat, är det mycket aktivitet så är de på hugget.

Skrivet av Lars Hansson