10 nov – DAX och 11 000 för sista gången

2015-11-10_06-25-07

Jag skrev förra veckan att DAX-indexet troligtvis kommer att passera 11 000-nivån snabbare än den gjorde det i februari detta året. Men vi har fortfarande inte passerat 11 000-nivån och så när som på rekylen vi fick i februari så ser det nästan mer massivt ut nu än det gjorde då.

Men resan mot 11 000-nivån denna gång var faktiskt ännu mer explosiv än den var i början av året och det gör att många traders drar öronen åt sig och börjar tycka att det är lite för överköpt, se bild nedan.

2015-11-10_06-32-47

Någonstans börjar traders att tycka att det är dyrt och sammanfaller detta dessutom med en större SM-nivå så blir det ännu jobbigare att bryta. DAX lever dessutom inte sitt eget liv helt och hållet och det gäller de andra indexen också. Att S&P 500 var nära All-Time-High och gjorde en rekyl därifrån gör att DAX inte fick någon draghjälp igenom från det hållet.

Men plötsligt händer det och vi har en divergens mellan S&P 500 och DAX just nu som visar på styrka i DAX.

 

Daytrading

Att daytrada index som befinner sig vid dessa 000-nivåer kan vara mycket svårt och man kan bli helt utknockad en dag just på grund av tvära kast. Min egen stora (och dyrköpta!) lärdom var att man måste vara beredd på att stöd- och motståndsnivåer kan ryka all världens väg när vi är vid dessa nivåer. Tittar man på dagsgrafen så ser vi en rad med större gröna och röda candles. Dessa dagar är det lätt att bli totalsågad i sin intradaghandel framför allt om det är SM-trading (stöd- och motståndstrading) man sysslar med.

Skrivet av Lars Hansson