5 nov – ST3 igår

ST3-logga v2

Igår körde undertecknad en lektion i programmering i ProRealTime. Första gången jag gjorde detta var förra året och jag kommer aldrig att glömma det. Det var utan diskussioner det svåraste jag någonsin gjort och det var inte lättare igår. Daytrading under de livetradingdagar vi har kört fyra gånger nu inför publik känns som peace-of-cake jämfört med denna lektion.

Varför är det så svår?

Män har dålig simultankapacitet sägs det och det stämmer kanske, men jag tror inte att det är hela sanningen. Igår försökte jag återigen att skriva kod och prata samtidigt men det är helt omöjligt att göra detta. Antingen så pratar man eller så skriver man programmeringskod. Det går bara inte att göra detta samtidigt.

Det sägs att vi bara kan göra en sak åt gången och framför allt om det ska bli bra. Detta kan jag verkligen skriva under på.

Men även om det är en mycket svår lektion att hålla så är det en väldigt rolig lektion att hålla. Att skapa eget och framför allt tradingrelaterat skapande är något av det roligaste som finns. Igår skapade jag ett antal indikatorer som flaggade för olika typer av candlestickspattern i diagrammen samt en vanlig indikator.

Det blev två screeners också. En som listade de starkaste aktierna just nu och en kompositscreener som flaggade för alla de indikatorerna som skapats. En screener/skanner är en funktion som finns i alla tradingplattformar fast under olika namn. Det handlar om att selektera fram aktier som uppfyller vissa kriterier man letar efter.

Förra året var det några som ville ha en hemuppgift som var lite att bita i och det har de fått denna gång.

Skrivet av Lars Hansson