3 nov – ST3 igår

ST3-logga v2

Igår presenterade vi hur man går long i en bearmarknad för höstgruppen. Att snacka om bearmarknad nu när Nasdaq har satt All-Time-High och de andra indexen är nära känns konstigt. Men OMXS30 är inte lika pigg som de andra indexen. Detta innebär att man kommer i en lite speciell situation när man ska försöka att avgöra om vi är i en bull- eller bearmarknad.

En tanke som slog mig igår som jag aldrig har funderat på innan är att faktiskt involvera ett världsindex i just denna beslutsprocess där man ska avgöra om svenska marknaden är i en bull- eller bearmarknad. Men detta kräver mycket eftertanke och tester. Oavsett vilket är det en spännande tanke.

Det man hela tiden kommer tillbaka till är att det inte finns något som är 100-procentigt. Att till exempel involvera S&P 500 som en del i marknadsbedömningen kommer naturligtvis att bli bra många gånger men ibland mindre bra. I våras hade vi ett sådant exempel där S&P 500 satte All-Time-High men Europaindexen inte riktigt hängde med. Med facit i hand så (det stora raset i augusti) så hade det varit fel att ha S&P 500 som en del i denna bedömning.

Det finns alltid något att testa och utveckla när man håller på med trading. Det är bland annat det som gör detta så roligt

Skrivet av Lars Hansson