3 nov – S&P 500 på 2100

2015-11-03_07-23-15

00-nivåer är magiska och det visade S&P 500 återigen igår när det studsade på exakt 2100.Trading vid dessa 00-nivåer kan vara väldigt knepig och man måste vara beredd på tvära kast upp och ned. Just nu har vi fördelen av att kunna studera detta skådespel från tidigare delar av 2015, se bild på dagsgrafen nedan.

2015-11-03_07-28-54

Det är inte bara det att vi är uppe vid en 00-nivå utan vi är också ganska nära All-Time-High. Detta gör att många blir försiktiga och nervösa. Minsta antydan till att vi är på väg ner igen gör att traders säljer av och det är därför vanligt att vi får större rekyler än vanligt. Tittar vi under perioden maj-juli ser vi att det är just det som hänt flera gånger.

Kan det bli annorlunda nu?

Det är inte mycket som talar för att det vi kommer att se framöver kommer att avvika stort från det vi såg tidigare men variationen i marknaden är stor.

Ska vi se det ur ett statistiskt perspektiv borde vi få en rejäl rekyl inom en väldigt snar framtid. S&P 500 är kraftigt överköpt och vi har haft en väldigt lång resa utan några större rekyler.

Skrivet av Lars Hansson