30 Okt – Fingerprintpsykologi del 2

2015-10-30_06-27-35

I bilden ovan ser vi Fingerprint på dagsgraf. Vi fick som vi misstänkte en uppstuds igår efter det makalösa raset i förrgår.

Varför fick vi det?

Uppenbart blev Fingerprint billig igen i många folks ögon. Priset är alltid rätt heter det ju och det stämmer även om man inte håller med om det själv. Priset speglar den sammanlagda psykologin av handlare just nu.

Det är däremot lite svårare att ur det stora kollektivet säga om 300kr räckte för att det skulle vara fler som tyckte att Fingerprint hade blivit billig igen än de som fortfarande tyckte att den var dyr och var rädda för fortsatta fall.

Enligt skolboken ska rejäla ras täppas igen, det vill säga vi ska tillbaka igen till de 530 kronorna som vi trillade ifrån. Men har vi fått en parabolisk (läs Eiffeltorn) uppgång gäller motsatsen. Då ska vi tillbaka ner samma väg som vi kom. Det intressanta med Fingerprint är att vi nästan kom tillbaka till där vi började på en enda dag. Detta får sägas vara något av ett världsrekord.

Det är intressant att titta i intradagperspektivet och se om allting ser jättekonstigt ut med tanke på det vi ser i dagsgrafen. I bilden nedan ser vi en 5-min graf.

2015-10-30_06-27-51

Här syns inga konstigheter förutom att rörelserna är extremt stora. 10-40 procents intradagrörelser hör inte till vanligheterna i någon marknad. I förrgår fick vi ett utbrottsscenario vid 320kr men att gå kort på ett sådant utbrott när vi redan har fallit nästan 40% är inte begåvat.

Igår täppte vi igen gapet som uppstod vid open och ser lite av en baksmälledag. Efter stormen kommer lugnet och tvärtom.

Vad kan vi förvänta oss vid öppningen idag?

Stänger vi på nästan dagshögsta som vi gjorde igår så är det troligt att vi kommer att få ett gap uppåt vid open idag men den stora riktningen just nu är nedåtriktad vilket väger emot detta. Vi har med andra ord ett lite osäkrare scenario än igår.

Skrivet av Lars Hansson