29 okt – Fingerprint, många brända fingrar här

2015-10-27_07-37-27

Att studera Fingerprints kursutveckling är som att gå igenom en bok i tradingpsykologi kapitel för kapitel. Här finns alla psykologiska aspekter som man kan tänka sig. Bilden ovan är från i måndags.

Alla vill ha en del av kakan i en kursraket som Fingerprint. Ju mer det skrivs om den desto fler går in och köper den. Ju fler som köper den desto mer skrivs det om den.

Det blir som en snöboll som rullar fortare och fortare.

Vi kan aldrig veta var toppen på detta Eiffeltorn finns men det vi kan veta är att den kommer att ta ungefär samma väg tillbaka som den tog uppåt. Att det bara skulle ta två dagar för att få facit hade man nog inte trott, se bild nedan.

2015-10-29_07-37-37

Denna djupdykning saknar motstycke och jag tror faktiskt inte att jag har sett något liknande under min tradingkarriär. Från 530kr till 300kr på ett dygn är -43%.

Hur kunde det gå så illa?

Det räcker med en negativ trigger för att denna berg-och-dalbana ska starta och det fick vi igår.

Det finns ingen som vill se sin öppna vinst försvinna med blixtens hastighet och när det går så snabbt som igår infinner sig paniken hos alla som köpte högt. De som köpte runt 500kr för att de trodde att riktkursen 1000 skulle nås har helt plötsligt tappat 200kr per aktie. Andra som inte köpte lika högt har sett sin öppna vinst på 100 – 200kr försvinna på några minuter.

Vad kan vi förvänta oss idag?

Det troligaste scenariot är att vi får en rejäl uppstuds vid öppningen idag. Någonstans börjar traders att tycka att den är köpvärd igen. Om detta är vid 300kr som vi stängde på igår eller det är vid 200kr är svårare att veta. Skulle jag bli tvingad att gå in skulle jag definitivt ha köpt innan stängning igår. Även om vi kan få en rejäl uppstuds idag så är ändå denna aktie dömd att fortsätta dala på längre sikt.

Varför?

De är för många som har bränt fingarna på Fingerprint 🙂 och dessa brännmärken försvinner inte på ett bra tag.