27 okt – ST3 igår

2015-10-27_07-52-55

Igår körde vi en lektion för höstgruppen i ST3. Huvudtemat för gårdagen var mentala aspekter.

När jag gick igenom powerpointen före lektionen så tyckte jag inte att det såg så mycket ut men ändå slutade lektionen på nästan två timmar. Vi har bestämt att en lektion aldrig får ta mer än två timmar. Det finns inte en chans att man orkar hålla fokus längre än så trots att vi har en bensträckare på fem minuter efter en timme.

Det mentala spelet är det jag själv tycker är mest fascinerande i trading. Jag har precis som nästan alla andra som börjar med trading dykt ner i massor med mentala fallgropar. Vändpunkten för egen del var när jag läste en i mitt tycke fantastisk mening.

  • Antingen är de mentala aspekterna din fiende i trading för resten av livet eller så gör du dem till din vän och fascineras av detta skådespel

Detta har jag tagit fasta på och det har gjort att jag själv tycker att det är så roligt med tradingpsykologi. Som gammal programmerare är naturligtvis strategiutveckling också kul men både de egna och börsens psykologiska aspekter är ett fantastiskt skådespel.

Bieffekten av att träna upp sin mentala förmåga avseende trading är att man får nytta av det i resten av livet. Ju bättre man förstår hur man själv fungerar desto lättare är det att förstå varför börsen reagerar som den gör i olika situationer.

Skrivet av Lars Hansson