23 okt – DAX

2015-10-23_07-25-07

DAX befinner sig efter det stora rally igår uppe vid en tidigare botten och det är en motståndsnivå vi möter här. Det som talar emot att vi ska studsa här är att vi befinner oss i en rastäppning från augusti. Håller man på med daytrading krävs en viss försiktighet en dag som denna. Vi har dessutom nyheter 13.30 som kan elda på en reversal eller en fortsatt uppgång.

Normalt sätt är denna dag en reversaldag, det vill säga vi ska huvudsakligen gå kort men det är inte så enkelt idag med tanke på hur det ser ut i the big picture. Efter stora uppgångar som igår blir det ofta lite av en baksmälla dagen efter och nu är det dessutom fredag.

Kontentan av detta är att alla typer av scenarios är i spel idag.

  • Lågvolatil sidledsrörelse på grund av baksmälla
  • En rejäl rekyl (vinsthemtagning) på grund av rallyt igår och att vi stöter på motstånd
  • Vi befinner oss i en rastäppning och och en vidare uppgång kan ske

Ibland kan det vara bättre att sitta på händerna tills marknaden har visat vilket av ovanstående scenarios som blir verklighet.