22 okt – ST3 denna vecka

ST3-logga v2

Höstgruppen i måndags

I måndags var det dags för lektion 10 för höstgruppen. Vi hade förmånen att ha med David från IG som gick igenom deras tradingplattform. Att vi själva slapp hålla i hela webinaret i måndags var tur med tanke på att vi kom hem mitt i natten från Las Vegas. Vis av fjorårets webinar direkt efter att vi kommit hem så visste vi hur jetlaggade vi kan vara. Jetlaggen är mycket värre när man kommer hem än när man har kommit till USA.

Man märkte tydligt att turtlarna var taggade på att suga åt sig information. Det börjar ju brännas för strategier och egen handel.

Även om jag för egen del har bra koll på deras plattformar så finns det alltid något nytt man snappar upp och nya funktioner läggs till hela tiden.

 

Vårgruppen i går

Igår hade vi en gästintervju med C-G och Tony Ugrina som driver tradingportalen. Sedan starten på turtleprojektet 2013 har vi haft en onsdag där vi intervjuar en känd profil inom trading. Peter Nilsson var med både 2013 och 2014 så vi kände att det kunde vara kul att ta något annat namn detta året.

Att både Tony och C-G brinner för trading står utom all tvivel. Äkta passion går inte att fejka. Våra turtlar hade kommit med massor med frågor och det var inte möjligt att ta upp alla under webinaret igår. De frågor som inte besvarades igår besvarade Tony skriftligt istället.

Det kom fram en del häpnadsväckande saker ur intervjun igår. Tony berättade om hitratios på nära 100%, där det inte var omöjligt att inte ha en enda förlust på 50 till 100 affärer. Han ansåg dessutom att det bästa sättet att lära sig trading var att sitta med någon som redan var framgångsrik inom detta. Här kan jag inte annat än att hålla med. Det svåra är att få tillgång till sådana personer och att få dem att gå med på att man får sitta med.

 

En av många frågor som fick ett intressant svar var följande:

Fråga – Hur vet man vilken typ av trader man är?

Svar – Utgå från Dina styrkor. Är du duktig programmerare? Bygg en helautomatiserad modell. Är Du otålig och kräver action? Handla DAX. Gillar Du positionstrading med mer eftertanke/analys? Välj ett sävligare instrument. Är Du skicklig matematiskt och gillar grotta ned dig i siffror? Titta närmare på optionsstrategier…

En sak märktes väldigt tydligt och det var att alla som lyssnade igår tyckte att det var mycket inspirerande. Det är en kick att få extern input lite då och då som igår. Precis samma sak var det med Las Vegas-resan. Man kommer hem med en massa nya idéer och har fått ny energi.

Skrivet av Lars Hansson