21 okt – De två Eiffeltornen?

2015-10-22_06-03-46

Sanslösa uppgångar följs nästan alltid av liknande nedgångar. Upp som en sol ned som en pannkaka brukar det heta.

År 2000 hade vi en sanslös uppgång på OMXS30 vilket vi kan se i bilden ovan. Som vi också kan se så följdes den av en symmetrisk nedgång vilket bildade ett snyggt Eiffeltorn. En lite kortare vänstersida på Eiffeltornet fick vi med uppgången de första tre månaderna detta året.

Nu är högersidan på Eiffeltornet komplett och det som saknas nu är basen på Eiffeltornet draget med en grön streckad linje. Om det blir så eller ej får framtiden utvisa men jag kommer att återkoppla till detta vid ett senare tillfälle oavsett om det blir så eller ej.

Det som är lite fascinerande med dessa formationer är att de är symmetriska. Vi har annars en asymmetri i upp- och nedgångar på börsen. Uppgångar går för det mesta långsamt men nedgångar går snabbt. Det kan vi också se i bilden ovan.

Spännande fortsättning följer …

Skrivet av Lars Hansson