21 okt – S&P 500 vägskälet

2015-10-21_05-40-37

Just nu står världens index och stampar. Vi befinner oss vid ett vägskäl som vi kan se i bilden ovan på S&P 500 dagsgraf. Det finns mycket som står på spel. Bryter vi 2025 så har vi knäckt den sista utposten i bearmarknaden, dvs vi har gått från bearish till bullish. Håller den så kan det vara början på en lång resa nedåt. Detta vägskäl gör att vi har fått små rörelser och inte förrän vi har lämnat den upp eller ned kan vi förvänta oss att det sker några större rörelser.

Detta är fantastiskt spännande att följa men man ska vara försiktig med utbrottstrading. Det är lätt att åka dit på falska utbrott, se bild en nedan.

2015-10-21_05-51-15

Om man anser sig ha fått falska utbrott eller ej beror på storleken på stoplossen men som vi kan se i bilden ovan så har vi fått många stick uppåt för att sedan trilla nedåt igen. Psykologin kring detta är helt enkelt att ingen vill sitta med svartepetter.

Skrivet av Lars Hansson