20 okt – Las Vegas med Aktiespararna

2015-10-20_05-34-19

Då var vi hemma igen efter kursresan till Las Vegas med Aktiespararna. Förra året när vi bara åkte med ST3-deltagare bodde vi på Bellagio som vi ser i bilden ovan. Detta året var upplägget annorlunda och det såg ut på följande vis.

  • Tre dagars kurs som jag, Stefan och Tobbe höll i med fokus på kalenderanomalier
  • Två dagars Trading Expo

Kursen hölls vi på ett hotell som heter Flamingo och vi själva bodde på Luxor som är pyramiden i Las Vegas. Det är alltid nervöst när man kommer till en kurslokal som ligger på andra sidan jordklotet. Det vi var mest nervösa för var om där skulle finnas bord och stolar som var avtalat. Vi har varit med om att detta har saknats när vi skulle köra en kurs i Stockholm vid ett tidigare tillfälle.

Som tur var så besannades inte våra farhågor och allting fungerade perfekt. Däremot var vårt hotell Luxor ganska nedslitet och det var till och med några kursdeltagare som det regnade in på när det kom ett rejält skyfall en kväll. De blev kompenserade med gratis frukostbuffé.

Trading Expot varade i två dagar och där fanns precis som förra året en utställningshall och flera parallella föreläsningar i olika lokaler. I bilden nedan ser vi hur utställningshallen såg ut.

2015-10-20_05-34-48

Kvaliteten på föredragen var verkligen blandade och generellt var det bra föreläsningar på förmiddagarna men mer reklambetonade föredrag på eftermiddagen. Mitt eget förhållningssätt till dessa föredrag är att om jag kan få ut en enda sak från ett föredrag så är det värt tiden. Jag kan inte påstå att jag fick ut något från alla föredrag men totalt sett så gav det ändå en hel del idéer jag kunde ta med mig hem.

Det fanns en del riktiga bottennapp och i bilden nedan ser vi ett föredrag som en spanjorska höll.

2015-10-20_05-33-36

Detta föredrag var utan konkurrens det sämsta på hela Expot. Som man kan se i bilden ovan hade hon inte ens orkat att översätta sina powerpointslides till engelska. Alla som har hållit på med powerpoint känner nog igen mallen som är från Office 2007. Under sitt föredrag så stod hon och läste utantill på dålig engelska. Men hon har nog tjänat en hel del pengar i tradingbranschen ändå. Det är nämligen hon som skrivit boken – Daytrading for dummies.

 

Det utan tvekan roligaste med tradingresor är alla kontakter man skapar. Dessa gör att resan inte tar slut när man kommit hem som tur är.

Skrivet av Lars Hansson