6 okt – ST3 igår

2015-10-06_07-02-27

Igår körde Stefan den sista delen av tradingplanen för höstgruppen. Man kan inte annat än att bli fascinerad av den statistik som har gjorts runt detta ämne. Där kan vi se en 95-procentig korrelation mellan de som har en gjort en tradingplan och som dessutom håller den levande, och de som lyckas i trading.

Trading ska skötas som vilken business som helst. Det känns ganska självklart men ändå inte.

Hur många blir framgångsrika i någonting utan att ha en plan för hur de ska nå framåt?

Hur många blir framgångsrika utan att göra kontinuerliga uppföljningar över om de kommer närmre sina mål eller ej.

Att skriva dagbok är nog den emotionellt konstigaste delen i trading. I alla fall för killar. För mig och många andra är dagboksskrivande associerat till något tjejer gör och inte vi killar. Detta kan också vara en generationsfråga och internet har förändrat mycket här. När jag var ung skrevs dagbok i pappersform men idag gör många det över nätet antingen offentligt!! eller privat.

Även om man kan ha lite problem med detta så är dagboksskrivande i trading otroligt viktigt och väldigt kul. För egen del lägger jag in information om bland annat väder och vind samt privata detaljer. Det är kul att läsa detta i efterhand. Även om det kan kännas tråkigare att föra dagbok på i wordformat än på papper så är det mycket mer praktiskt att göra det i wordformat. Den största anledningen är att man kan söka i informationen.

Just de privata bitarna i dagboken ska man inte underskatta. Har man problem i privatlivet kommer det att spegla sig i ens trading. Det behöver inte ens vara egna problem utan det röra någon i ens familj, föräldrar eller släktingar.

Överst för varje dag har jag själv lagt in en rubrik som heter ”Mina framgångar”. Ibland när saker och ting inte går som man vill så är det lätt att glömma bort vad man faktiskt har lyckats med hittills. När man då tittar under denna rubrik så blir man påmind om att man gör framsteg även om det är två steg fram och ett bak för det mesta.

Skrivet av Lars Hansson