5 okt – S&P 500 potentiell långtrade

S&P 500 och alla de andra indexen hade en berg-och-dalbana av sällan skådat slag i fredags. Non-farm payroll, arbetslöshetsstatistiken från USA är den största nyheten i månaden just nu och när de missade prognosen så totalt så blev det en störtdykning av sällan skådat slag, se bild nedan.

2015-10-05_07-05-35

Nästan lika snabbt som vi rasade så täppte vi igen raset. De som var på rätt sida i både upp och nedgången i fredags kan nog åka på semester i en månad utan att behöva bry sig om pengar. Men allting är lätt i efterhand. Raset var inte så svårt att varken förstå eller trejda men den totala rastäppningen tillbaka är betydligt tuffare.

Som vi ser så fick vi till och med ett utbrott från den tunga motståndsnivån vid 1925.

Där vi befinner oss just nu finns det två scenarion. Vi kan göra en rekyl på fredagens stängning (siffra 1) och fortsätta uppåt. Men ett mycket bättre/säkrare scenario är om vi kommer ner till utbrottsnivån vid 1925 igen för att kunna gå lång här. Generellt när det gäller stöd och motstånd så gäller regeln, litet område liten betydelse, stort område stor betydelse.

Den lilla konsolidering vi ser vid siffra 1 är väldigt liten och det är stor risk för att vi bara passerar rakt igenom den om vi går nedåt.

Kommer vi ner mot 1925 har vi ett mycket bra case för att gå long. Target är hela vägen tillbaka till där vi är just nu, stoplossen bör ligga runt 1918.

 

Skrivet av Lars Hansson