2 okt – 1 okt ingen Big Bang

2015-09-28_07-56-57

Igår skulle börsen krascha enligt Martin Armstrong men så blev det inte. Jag lyssnade på en intervju med honom och tolkningen att vi på ett exakt datum ska krascha är inte riktigt vad han menade. Ingenting på börsen är exakt och att tro att någon ska kunna förutspå en börskrasch på en specifik dag känns lite befängt.

Martins cykelanalys bygger på 1000 * 3,14 (pi). Att det skulle finnas någon relevans i denna kombination har jag svårt att se. Enda anledningen är i så fall om det sammanfaller med andra cykler i naturen. Solen har sin utbrottscykel på 11 år då det är som mest solfläckar (påverkar all elektronik och oss) och vi har större eller mindre dragningskraft från månen vid olika tidpunkter. Att detta påverkar oss står utom all tvivel, det är bara att titta på tidvattnet och med tanke på att vi består till 70% av vatten så är det klart att detta har en inverkan på oss också.

2015-10-02_06-58-53

Bilden ovan visar OMXS30 i dagsgrafen och vi är tydligt under MA200 som också har börjat vända. Att utifrån detta misstänka att börsen skulle kunna fortsätta dyka ner i djupet under resterande 2015 – 2016 är inte en profetia man får nobelpriset för.

Tittar vi på historien så är detta början på något större, dessutom var OMXS30 överköpt på toppen men det var ändå inte någon extrem siffra vi såg, se bild nedan.

2015-10-02_07-06-10

Det som gör det riktigt spännande är att vi indexet har varit kraftigt översålt för en månad sedan (se blå pil i bilden ovan) och en korrektion skulle kunna komma.

Min (objektiva?) bild av vad vi ser just nu ser ut så här.

  • Månadsgrafen är fortfarande uppåt
  • Dagsgrafen pekar nedåt, nu har dessutom MA200 vänt

Det är mycket mer spännande att följa börsutvecklingen live men också mycket svårare. I efterhand tittar man på charten och säger.

”Hur svårt var det att se denna börskrasch? Vi hade ju tydliga tecken på att den var på väg redan här!!!”

Det man aldrig får glömma är att inte sätta prestige i att ha rätt och ändå är det så lätt att göra det. Även när man sitter själv hemma på sin kammare och ingen annan ser på. Jag har själv ett antal frågor jag upprepar om och om igen och ett av dessa är:

Vad talar för long och vad talar för kort just nu?

Den frågan gör att man kan se båda sidor på myntet. Vi vill alltid ha rätt och hur fånigt det än låter så kommer man alltid att få rätt om man ser både en uppsida och en nedsida, även om ens trade gick åt pipan. Då kan man alltid säga till säg själv.

”Det var det jag misstänkte!”

Skrivet av Lars Hansson