24 sep – ST3 igår

ST3-logga v2

 

Det är tur att inte deltagarna ser hur allt går till bakom kulisserna. Igår var det jag som skulle köra lektionen och när jag satte på ljudet och frågade om det hördes så var det ingen som skrev något i chatten. Stefan hörde däremot allt jag sade. Jag provade att koppla ur och i headset och alla möjliga andra saker tills jag insåg att jag hade glömt att trycka på broadcast-knappen!!!

Vad säger man?

En sak är säker och det är att jag inte kommer att göra om detta igen. Parallellerna till trading är slående. Gör man ett litet misstag så kommer man med största sannolikhet att göra om det igen, kanske till och med flera gånger. Gör man däremot ett stort misstag som kostar rejält så är chansen att man gör om det väldigt liten.

Igår blev det en rejäl mix av olika tradingrelaterade ämnen:

  • Pengamässigt egenvärde
  • Diagramtyper för- och nackdelar
  • Olika sätt att hantera stoploss
  • Replay av tisdagens intradagmarknad

Uppspelningen av tisdagens marknad gjorde jag för de som inte kunde vara med på livetradingdagen i Stockholm i fredags eller vara med förra onsdagen då vi körde livetrading under ST3-lektionen. Fokus låg på att återkoppla all teori till marknadsrörelserna. Teori är som sagt inte så mycket värd om man inte kan applicera det i marknaden.

När man har läst en bok om trading så återstår det stora jobbet och det är att omsätta teorin till praktik. Tiden för detta är för det mesta minst 10 gånger längre.

 

Skrivet av Lars Hansson