24 sep – Är det självklart att vi ska vidare nedåt?

2015-09-24_07-50-49

Ovan ser vi hur OMXS30-indexet ser ut i dagsgrafen. Alla MA pekar nedåt och vi har fått lägre toppar och bottnar. Vi är enkelt uttryckt bearish.

Läser man olika artiklar i finanstidningar så är detta bara början på nedgången och vi har dessutom ett antal Dr Doom som säger att det ska smälla rejält i oktober. För att få en lite mer nyanserad bild av det vi ser just nu är det inte så dumt att höja blicken lite och ta en titt i månadsgrafen, se bilden nedan.

2015-09-24_07-55-27

Här får vi en helt annan bild av läget just nu. Helt plötsligt ser det inte så bearish ut längre. Där vi är just nu ser ut att vara ett perfekt ställe för en uppstuds. Skulle vi trilla ned ytterligare har vi ytterligare ett par ställen vi kan landa på innan vi eventuellt går uppåt igen.

Naturligtvis kan vi aldrig veta vad som kommer att hända och det vi ser just nu kan definitivt vara början en större nedgång men det är allt annat än självklart. Skulle vi studsa uppåt därifrån vi är just nu så skulle i alla fall inte jag höja på ögonbrynet.

 

Skrivet av Lars Hansson