23 sep – OMXS30

2015-09-23_06-46-31

Ovan ser vi OMXS30-indexet på daily och att vi är på väg ned står utom all tvivel. Är man osäker på riktningen så kan man ta till ett MA och titta på hur detta lutar för att få en mer exakt definition på om vi är på väg upp eller ned. Ovan har jag lagt in ett MA(100) som riktningsvisare.

2015-09-23_06-42-19

5-minutersgrafen i OMXS30 i Hitta Kursvinnare ser lite konstig ut i början på dagen men det som är spännande är att vi stänger vid dagslägsta. Väldigt ofta innebär detta att säljarna är i kontroll och att alla säljare inte hann med att sälja av så mycket som de ville. Detta resulterar i att när vi öppnar dagen efter så ligger det säljordrar och bara väntar på att bli exekverade och vi fortsätter ned i djupet.

Naturligtvis kan både USA-börsen och Asien-börsen vända upp och ned på detta scenario men om vi dessutom har den stora riktningen med oss som vi har just nu så ökar sannolikheterna för att det ska bli så. Den uppmärksamme inser säkert att det är en Rikoschett-candle (en candle som stänger i de nedre 10%) vi faktiskt tittar på och de brukar istället vara bra möjligheter för uppgång istället för fortsatt nedgång.

Allting handlar om den stora riktningen i marknaden. Är OMXS30-indexet uppåtriktat i stort är en Rikoschett som det vi ser nu ett fantastiskt köptillfälle, vi köper billigt, men när OMXS30-indexet är nedåtriktat är det snarare en fortsättningsformation för vidare nedgång.

Det blir spännande att följa open idag och se hur det utvecklas.

Skrivet av Lars Hansson