22 sep – ST3 Höstgruppen

ST3-logga v2

Igår körde Stefan lektion 6 för höstgruppen som handlade om varför man behöver en tradingplan. Det kan kännas konstigt att det skulle behövas en sådan lektion men frågan är om detta inte är en av de viktigaste lektionerna på hela hösten.

Vi gjorde en poll igår där de fick svara på om de hade en tradingplan idag och 85% svarade att de inte hade det. Detta matchar nästan på pricken den statistik som har gjorts tidigare. Men bara för att 15% har en tradingplan är det inte samma som att 15% använder den. Av dessa 15% så tittar 85% aldrig i den och ännu mindre använder och uppdaterar den.

Trading ska skötas som en business och i affärsvärden så är en affärsplan en självklarhet.

Undersökningar har visat att det finns en kuslig korrelation mellan de som har skrivit ner vad de vill uppnå och de som också uppnår det. Tradingplanen ska också vara planen för dagen och det går inte att nog understryka hur viktigt det är att veta exakt vad man ska göra i marknaden innan man börjar trejda.

Risken att det går åt pipan, framför allt i daytrading, är mycket stor. Det lömska med swingtrading är att det antagligen inte kommer att gå bättre men på grund av att det sker över en längre tid så blir det inte lika märkbart direkt.

Skrivet av Lars Hansson