15 sep – Snack med en amerikansk hedgefondförvaltare

2015-09-15_07-21-48

Ikväll ska jag ha ett telefonsamtal med Kevin Teeple under en timme. https://about.me/kevin.teeple

Hans track-record skäms inte för sig.

  • Hedgefondförvaltare
  • Expert på att hjälpa företag inom den financiella marknaden
  • Financiell expert på CNN och NASDAQ

Det ska bli mycket spännande att bolla idéer som jag går och funderar på. Det ska naturligtvis bli spännande att höra om hans egen historia. Vad det kommer ut av detta samtal har jag ingen aning om men oavsett vilket är det är intressant kontakt.

Trading är inte lätt oavsett vilka belopp man spekulerar med men svårighetsgraden ökar exponentiellt med storleken på kapitalet. Ska man göra en schablon så skulle man kunna göra följande indelning.

Storlek på tradingkapital

0-50 miljoner      Tradingen är ”lätt”. Du påverkar inte marknaden med ditt kapital och det är ingen som bryr sig om vad du gör

50 miljoner – 1 miljard      Nu påverkar du marknaden och du kan inte agera hur som helst utan att andra märker vad du gör. Det går inte att allokera hela kapitalet på en gång utan man måste skala in sig i marknaden successivt

1 miljard och uppåt     Komplexiteten är enorm. Nu är man en av de stora aktörerna och alla vet av du gör. Att flytta kapital är otroligt svårt.

Om man tycker att trading är svårt ibland när man sitter och trejdar runt med sitt egna kapital kan man skänka en tanke till de som ska förvalta miljarder i en fond. Oavsett vad man gör så finns det alltid någon som har det värre!

Det är tur att vi slipper att trejda miljardkonto på livetradingdagen nu på fredag. De mentala aspekterna är tillräckligt stora som det är. Allting ställs på sin spets när man ska livetrada inför publik.

Men det finns säkert någon som har det värre även om jag inte kan komma på någon just nu!

Skrivet av Lars Hansson