10 sep – ST3 igår

Skrivet av Lars Hansson

ST3 Onsdagsgruppen

Igår blev det en mix av mentala aspekter och daytradingteori. Båda dessa områden är mina favoritområden i trading (det tredje är strategiutveckling). Det är svårt att inte känna sig inspirerad inför en lektion som igår. Vi försöker att hålla alla lektioner till max två timmar men det är inte alltid lätt att beräkna och jag fick speeda upp tempot i slutet. Men det finns ju alltid en inspelning att titta på i efterhand om man tycker att det har gått för fort.

Att få turtlarna att förstå skillnaderna mellan dagsperspektivet och intradagperspektivet var egentligen det primära målet igår och det tror jag blev klart. Det går inte att bara ta en strategi designad för swingtrading och börja köra den i en 5-minutersgraf. Periodvis kan det gå fantastiskt men i andra marknadslägen kommer man att önska att man aldrig började med daytrading över huvud taget.

Nästa onsdag följer vi upp all denna daytradingteori med att köra livetrading. Målet med detta är att i livemarknaden kunna visa att all den teori jag gick igenom igår inte bara är tagen ur luften utan att det faktiskt finns substans i det också.

Vi sköt på sista statistiskdelen om T-tester på grund av att det var så många som tyckte att det hade blivit för mycket statistik de senaste lektionerna. Till vår förvåning när vi berättade detta visade det sig att det fanns en minst lika stor skara som blev väldigt besvikna då de hade sett fram emot den sista statistikdelen. Nu är det inte så att vi tar bort den utan vi har bara flyttat den till backtestingblocket längre fram i höst.

Den som väntar på något gott!!!