8 sep – S&P 500 utan eget liv

Nyheter driver marknaden upp eller ned. Naturligtvis kan marknaden flytta sig även om vi inte har några större nyheter men rörelserna blir ofta inte så stora. Så här ser utbudet denna vecka måndag till onsdag ut för USA-marknaden

2015-09-08_07-40-11

Som vi ser är det väldigt magert med nyheter i USA. Dessutom var det Labour Day i USA igår vilket innebär att börsen har officiellt stängt men terminsmarknaderna är öppna.

Vad detta i realiteten innebär är att om S&P 500 ska flytta sig så är det beroende på att Europa och Asien flyttar sig. S&P 500 har inte mycket till eget liv. Idag blir det lite bättre då USA-börsen öppnar igen.

2015-09-08_07-37-21

I bilden ovan ser vi S&P 500 på 15-minutersgraf. Den rörelse vi fick uppåt igår fick vi premarket, dvs på grund av att Europa rörde sig. Som vi kan se så har vi hamnar i en range på 13 punkter. Här finns potential för utbrott men det är lätt att bli sågad här. Visar däremot Europa (eller Asien) styrka eller svaghet har vi ett säkrare utbrottsscenario.