7 sep – MinBörs blogg

2015-09-06 The big picture just nu

2015-09-06_11-06-01

I bilden ovan ser vi OMXS30-indexet på dagsgraf. Just nu befinner sig indexet i ett område av obeslutsamhet. Det är först när vi bryter oss ur detta område uppåt eller nedåt som marknaden har tagit ställning till om vi ska fortsätta vår rörelse nedåt vi har fått de senaste veckorna eller om det bara var en korrektion av en överköpt marknad.

Vi kan förvänta oss en fortsatt volatil marknad framöver. Detta syns inte minst på hur indexet varierar varje dag procentuellt. Nu är det ovanligt att vi OMXS30-indexet inte har rört sig minst en procent upp eller ned. Till och med 2-3 procent upp eller ned under en dag är vanligt just nu.

Marknaden bygger på flockbeteende och om man själv är osäker på vart indexet är på väg är man med största säkerhet inte ensam.

Skrivet av Lars Hansson