3 sep – ST3 onsdag

Stefan gick igenom första delen av T-tester och signifikanstest igår och det statistiska i trading är inte lätt. Det som var chockerande var att vi gjorde en poll om hur många det var som kände till signifikanstester sedan tidigare och det var 33%! Detta kom som en chock för oss och vi hade inte kunnat drömma om denna siffra. Vi kan inte föreställa oss att detta kan vara representativt för traders generellt men vi kan inte veta. Stefan ska ta del 2 nästa gång för att knyta ihop säcken. Vår tro om vad turtlarna tycker om dessa statistiska bitar är att det är ett enormt stort spektra. En del som lyssnar känner sig nog helt borta och förstår ingenting medan andra tycker att det är skåpmat. Jag känner spontant att det är mycket viktigt för oss att kommunicera ut vad man har för nytta av att kunna detta.

Jag gick igenom lite mer lättsmälta mentala bitar som jag kallar bull och bearbias. Detta är mitt eget påhitt som inte är vedertaget i tradinlitteraturen men jag vill påstå att detta är något som påverkar alla som har varit med i en marknad som störtdyker.

Trading är ett mentalt Paradise Hotell!

 

Skrivet av Lars Hansson