28 augusti S&P 500

S&P och de övriga indexen såsom DAX30 och OMXS30 har återhämtat sig rejält efter bottenkänningen för några dagar sedan. Att vi skulle få en större korrektion i indexen förr eller senare stod utom all tvivel. Sett till hur brant detta störtdyk var och storleken på nedgången får vi gå tillbaka till augusti 2011 för att hitta något som liknar det vi fått nu. Men det fria fallet nu slog till och med augustifallet 2011 i storlek även om skillnaden inte är så stor.

Den enkla slutsatsen man kan dra här är att nu ska vi först och främst komma tillbaka till punkten där raset startade, dvs 2080 – 2100. Men börsen är inte riktigt så förutsägbar för det mesta. Många ansåg att fallet vi fick var början på en bearmarket och det var även min uppfattning. Biasen i marknaden just nu (kan ändras snabbt) är att allt är frid och fröjd igen.

Arbetstesen just nu:

1. Vi kommer troligtvis att möta 2 000-nivån inom de närmaste dagarna. Här kommer vi att stöta på problem innan vi går igenom

2. Vi ska upp till bottnarna vid 2036. Här kan vi förvänta oss att stöta på patrull

3. Efter rekyler / sidledsrörelser under denna nivå ska vi vidare upp till cirka 2080 där allting startade

4. Större rekyl nedåt från 2080-2100 är att vänta

2015-08-28_07-36-48

 

Skrivet av Lars Hansson