25 aug ST3-webinar igår

Igår intervjuade vi Thomas en turtle från 2014 års projekt. Vi fick frågan varför vi hade valt just honom som intervjuoffer. Men vi försöker att ta nya ”gamla” turtlar hela tiden för att få den osminkade sanningen om vad de tycker. De är alltid kul för oss också att höra vad de upplever som bra och vad som kan förbättras. Thomas berättade att han hade svårt för att ta till sig att man kunde ha en negativ riskprofil, det vill säga att ens target kunde vara mindre än stoplossen. Men nu har han accepterat det fullt ut.

På internet kan man läsa att ens target ska vara minst två gånger ens stoploss men detta är nonsens. Man kan ha vilken stop/target-relation som helst. Det som kommer att ske är att hitration kommer att förändras beroende på vilken relation man väljer.

Efter intervjun körde Stefan – Mottaglighet för information. Detta är ett mycket viktigare ämne än man kan föreställa sig. Alla som börjar i ST3 kommer in med vissa tankar och åsikter om trading. En del av dessa är rätt och andra är fel. Är är det viktigt att vara mottaglig för att man faktiskt kan ha fel och vara beredd att ändra åsikt. Detta kan vara lättare sagt än gjort och en del är kan sätta prestige i sina åsikter.

 

Skrivet av Lars Hansson