25 aug Daytrading – ”The big picture” just nu

Stockholmsbörsen var som mest nere -5,9% igår och slutade på -4,5%. Det är inte ofta vi får så stora neddagar. I snitt händer det knappt en gång per år och det är inte jämnt fördelat. Alla förväntar sig att vi ska få en rejäl uppstuds idag och det är mycket möjligt att vi också får det. Som daytrader måste man vara väldigt öppen i sitt sinne dessa dagar och framför allt idag. Det är så lätt att ens tro om att det ska bli ett rejält uppställ gör att man inte kan se nedsidan i marknaden.

Objektiviteten sätts på prov en dag som idag och man måste vara beredd på att ändra uppfattning tvärt i om marknaden är på väg upp eller ned.

Det ska bli mycket spännande att se vad dagen har att erbjuda. Senast vi såg ett så stort dyk i marknaden var i augusti 2011 och då fick vi en lika snabb uppstuds igen.

 

Skrivet av Lars Hansson